Να γιατί εξαπλώνεται η μόδα των τατουάζ

Στον δρόμο για το μικροτσίπ και το χάραγμα, ερευνητές της Microsoft και του ΜΙΤ, εξετάζουν την δημιουργία προσωρινών τατουάζ

φτιαγμένων από φύλλα χρυσού που παρέχουν δυνατότητες προβολής εικόνας, ασύρματης επικοινωνίας κ.ά., ενώ παράλληλα διαθέτουν διακοσμητικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για το DuoSkin, μια διαδικασία κατασκευής που, σύμφωνα με τους ερευνητές, επιτρέπει την κατασκευή κατά βούληση λειτουργικών συσκευών που θα μπορούν να φοριούνται απευθείας πάνω στο δέρμα.

«Μέσω της χρήσης μεταλλικού φύλλου χρυσού, που είναι ένα υλικό φθηνό, φιλικό προς το δέρμα και ανθεκτικό για καθημερινή χρήση, επιδεικνύουν τρία είδη interfaces που φοριούνται πάνω στο δέρμα» αναφέρουν οι ερευνητές.

Όπως μεταδίδεται, το πρώτο είναι το input, που είναι αντίστοιχο κλασικών user interfaces, όπως π.χ. πλήκτρα, trackpads, sliders κ.ά., για χειρισμό συσκευών. Το δεύτερο είναι το output, που φέρνει μαλακές οθόνες πάνω στο δέρμα, που έχουν δύο διαφορετικές καταστάσεις, με την αύξηση της θερμοκρασίας πέρα από αυτήν του δέρματος να προκαλεί αλλαγή χρώματος. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατός ο διαχωρισμός σε πολλαπλές οθόνες, μέσω θερμαντικών στοιχείων. Σε ό,τι αφορά στον τρίτο τύπο, είναι αυτός της επικοινωνίας, για την ασύρματη ανταλλαγή δεδομένων μέσω NFC (near field communication).

«Οι συσκευές DuoSkin επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τις φορητές συσκευές τους, να προβάλουν πληροφορίες και να αποθηκεύουν δεδομένα στο δέρμα τους, ενώ παράλληλα αποτελούν δείγματα προσωπικού στυλ. Πιστεύουμε πως στο μέλλον, τα ηλεκτρονικά δέρματος δεν θα είναι περίπλοκα, αντ' αυτού θα επικεντρώνονται στη φιλικότητα προς τον χρήστη και την αισθητική» εκτιμούν οι ειδικοί.

Έτσι η κοινή γνώμη συνηθίζει στην χρήση συσκευών που βρίσκονται συνεχώς στο δέρμα και χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και ανταλλαγή δεδομένων.

Όταν θα προταθεί λοιπόν το βιοτσίπ ή το χάραγμα σε μορφή τατουάζ, οι περισσότεροι θα τρέξουν να το αποκτήσουν, προκειμένου να μπορούν να κάνουν συναλλαγές.

Να λοιπόν, γιατί εξαπλώνεται λοιπόν η μόδα των τατουάζ!

Πηγή: el.gr
Να γιατί εξαπλώνεται η μόδα των τατουάζ Να γιατί εξαπλώνεται η μόδα των τατουάζ Reviewed by antineotaksiths on Δεκεμβρίου 17, 2017 Rating: 5