Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος υπαστυνόμος της Καβάλας που συμμετείχε σε δίκτυο τράφικινγκ

Στις φυλακές οδηγήθηκε την Πέμπτη ο υπαστυνόμος του κυκλώματος σωματεμπόρων της Καβάλας, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μετά την απολογία του στον ανακριτή Καβάλας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παρότι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο 46χρονος υπαστυνόμος Α’ κατηγορείται ότι ήταν στον πυρήνα κυκλώματος σωματεμπόρων στην Καβάλα, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τους “αδιάφθορους” της ΕΛΑΣ που έστησαν επιχείρηση για τη σύλληψή τους, η συμμορία λειτουργούσε δύο μπαρ σε Χρυσούπολη και Καβάλα ως “βιτρίνες” και εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες που εξωθούσε στην πορνεία.

Ο ρόλος του αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών της τοπικής διεύθυνσης και τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα, δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή πληροφοριών για αποτροπή ελέγχων και την ανοχή λειτουργίας των μπαρ χωρίς άδεια. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατηγορείται ότι συμμετείχε και σε συνεννοήσεις με τα άλλα μέλη για τον σχεδιασμό “εισαγωγής” και άλλων αλλοδαπών γυναικών στην περιοχή, μέχρι και νομιμοποίησής τους με “λευκούς” γάμους.

Αυτός είναι ο λόγος που επιβαρύνεται με πολλές κακουργηματικές κατηγορίες.

Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων έχουν επεκτείνει την έρευνά τους για τη δράση του κυκλώματος και σε άλλες περιπτώσεις, αναζητώντας γυναίκες που στο παρελθόν μπορεί να έπεσαν στα δίχτυα του και χωρίς τη θέλησή τους να εξωθούνταν στην πορνεία.

Με όρους

Οι δύο γυναίκες που επίσης συνελήφθησαν στην αστυνομική επιχείρηση στην Καβάλα, 41 και 43 χρόνων, απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή Καβάλας.

Και οι δύο είχαν τοποθετηθεί υπεύθυνες στα δύο μπαρ-βιτρίνες της συμμορίας και επίσης αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι απλώς εργάζονταν, χωρίς να γνωρίζουν για την εκμετάλλευση γυναικών.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Επιπλέον στη μία επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται σήμερα, καθώς ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν για να απολογηθούν τα άλλα δύο φερόμενα μέλη του κυκλώματος, δύο άνδρες ηλικίας 52 και 55 χρόνων.

Από την εφημερίδα «Μακεδονία» του Κώστα Καντούρη draminiΜάθε περισσότερα για το Trafficking: www.A21.gr - www.1109.gr - www.stoptrafficking.gr
Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος υπαστυνόμος της Καβάλας που συμμετείχε σε δίκτυο τράφικινγκ Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος υπαστυνόμος της Καβάλας που συμμετείχε σε δίκτυο τράφικινγκ Reviewed by AntiNeotaksiths Nada on Αυγούστου 08, 2015 Rating: 5