Υποσχόταν καριέρα στον χώρο του μόντελιγκ σε ανήλικες με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση τους

Εκτέλεση Εντάλματος Σύλληψης για πορνογραφία ανηλίκων

Ο δράστης υποσχόταν ψευδώς επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του μόντελιγκ, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών

Αφού φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τις ανήλικες κοπέλες, διέθετε το πορνογραφικό υλικό σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Εκτιμάται ότι, από την εγκληματική του δραστηριότητα, προσπόρισε οικονομικό όφελος που ανέρχεται σε (2.700.000) ευρώ

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων , πρωινές ώρες της 04 -12-2014, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 7ου Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για «Πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Προηγήθηκε ταυτοποίηση του δράστη και σχηματισμός δικογραφίας από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, (σχετ. το από 12-10-2013 Δελτίο Τύπου) σύμφωνα με την οποία από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου του 2013, ο τότε 50χρονος άνδρας με απατηλά μέσα και ψευδή στοιχεία, πραγματοποιούσε λήψη βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διαμέρισμά του, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ειδικότερα, ο δράστης προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων, υποσχόταν σε ανήλικα κορίτσια την επαγγελματική ανέλιξή τους στο χώρο του μόντελινγκ, ενώ προβάλλοντας ψευδώς ισχυρά οικονομικά κίνητρα, τα έπειθε να φωτογραφίζονται και να συμμετέχουν σε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Το συγκεκριμένο υλικό το διέθετε ακολούθως σε ηλεκτρονικό πορνογραφικό περιοδικό (ιστοσελίδα), έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Από τη διενεργούμενη αστυνομική έρευνα μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, κατά τη δεκαετία 2003-2013, απέκτησε από την παραγωγή-δημοσίευση πορνογραφικού υλικού και διαχειρίστηκε χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους (2.700.000).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή : Δελτίο Τύπου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

safer-internet

Σχόλιο: "διέθετε το πορνογραφικό υλικό σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, έναντι χρηματικού αντιτίμου" και αναρωτιέμαι οι λεγόμενες αρχές με τις λεγόμενες δικαιοσύνες γιατί επιτρέπουν την ύπαρξη πορνογραφικών ιστοσελίδων με αποτέλεσμα οι απατεώνες να συνεχίζουν ακάθεκτα;; Και επίσης για το πολύ σοβαρό θέμα για την κατάργηση των πορνογραφικών ιστοσελίδων, γιατί επικρατεί παγκόσμια αποσιώπηση σαν να μην υπάρχουν;; Τι δεν καταλαβαίνεις;; .... Και επί της ευκαιρίας όπως λέει και ο στίχος ενός κομματιού: 
"..η πορνογραφία έχει για χρόνια χορηγία μέσα από θεσμούς που τους βαφτίσαν καλλιστεία.."
Υποσχόταν καριέρα στον χώρο του μόντελιγκ σε ανήλικες με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση τους Υποσχόταν καριέρα στον χώρο του μόντελιγκ σε ανήλικες με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση τους Reviewed by AntiNeotaksiths Nada on Δεκεμβρίου 12, 2014 Rating: 5